TENS-laite

Kolmen Sydämen Kätilön keräämien asiakaspalautteiden mukaan, 97% suosittelisi laitetta myös muille synnyttäjille. Laitteesta koettiin olevan apua keskimäärin 8,6, asteikolla 1-10. (1=hyvin vähäinen apu, 10=todella suuri apu). (40 vastaajaa)

”Laitteesta oli suuri apu autossa matkalla sairaalaan. Laitetta on helppo käyttää. Minun kohdallani toimi hyvin yhdessä ilokaasun kanssa aivan synnytyksen loppuvaiheeseen asti.” Belinda, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

”Laite antoi niin henkistä kuin fyysistäkin tukea supistusten vastaanottamiseksi. Olen erittäin tyytyväinen, että päätin kokeilla! Todella koviin supistuksiin en enää kokenut saavani niin paljon apua, mutta voi olla, että uskallus käyttää laitetta kovemmilla tehoilla myös väheni.”
Emma, ensisynnyttäjä (Porvoo)

”TENS on helppo käyttää. Käytin sitä kotoa matkalla sairaalaan ja altaaseen pääsyä odotellessani. Siitä oli hurja apu ja aion mahdollisessa tulevassa synnytyksessä käyttää myös.” Chali ensisynnyttäjä (Porvoo)

“Tens oli hyvä apu pitkässä synnytyksessä (2 vuorokautta) ja minun ei tarvinnut käyttää lääkkeellistä kivunlievitystä niin aikaisin.” Heidi, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

”Tens-laite helpotti kipua tai ainakin oli jokin asia mihin keskittyä kivun aikana. Viimein kun olisin halunnut puudutuksen niin olikin aika ponnistaa. 🙂 Tens-laite ei ehtinyt maximille saakka koska loppu vaiheessa kipua oli niin etten pystynyt keksittymään laitteen säätöihin ja vauva syntyi vauhdilla.”
Emilia, uudelleensynnyttäjä (Pukaro)

”Kestin laitteen avulla supistukset kotona pe-la klo 02- su aamuun 7.30 asti. Luovuin laitteesta vasta altaaseen mennessä. Olisin käyttänyt myös jälkisupistuksiin, mutta niitä ei ollut.” Hanna, uudelleensynnyttäjä (Kotka)

”Loistava laite! Auttoi hyvin avautumisvaiheen kipuihin. En käyttänyt/ tarvinnut muuta kivunlievitystä synnytyksessäni kuin TENS-laitteen ja ilokaasun.”  Miisa, ensisynnyttäjä (Porvoo)


” Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan TENS-laitetta, etenkin jos supistukset tuntuvat myös selän ja/tai reisien alueella. Pärjäsin laitteen kanssa hyvin kotona melkein pari vuorokautta, kun avautuminen kesti, vaikka kyse oli toisesta lapsesta. Tuntui, että laite auttoi paremmin kuin suihku. Selkeästi sain apua ehkä noin viiteen senttiin, sitten synnytys alkoi edetä niin vauhdilla ja tuli kiire sairaalaan, että en osaa sanoa, kuinka paljon laitteesta oli loppuvaiheessa hyötyä, ehkä se terävintä kärkeä kivulta kuitenkin vei. Käytin laitetta kuitenkin synnytyksen loppuun saakka, ei sitä uskaltanut/ehtinyt enää sammuttaa missään vaiheessa :). ”  Anne-Marie, uudelleensynnyttäjä (Sipoo)

”Tens-laite oli mun mielestä hyvä, boost toiminnosta en pitäny mut se burst rentoutti kivasti. Synnytys mentiin ensin tensin avulla 4 cm asti, suihkulla ja ilokaasulla loppuun. Kaikki meni onneks hyvin ja nopeesti”  Meeri, ensisynnyttäjä (Espoo)

”Jag hade jätte stor hjälp av TENS- maskinen i början av förlossningen, hade inte klarat mig utan den i öppningsskedet! Den gjorde också bilresan till sjukhuset mycket lättare och behagligare! Rekommenderar varmt!” Victoria, förstföderska (Borgå)

”Käytin TENS-laitetta ensimmäiset 5 tuntia kipeiden supistusten alkamisesta ja siitä oli suuri apu. Käytin myös autossa kun sairaalaan oli tunnin matka. Sairaalassa pääsin nopeasti ammeeseen ja luovuin laitteen käytöstä.” Jenny, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

”Synnytys jouduttiin käynnistämään, ja kalvojen puhkaisun jalkeen Tens- laitteesta oli apua supistusten alkaessa. Avautumisvaihe oli kuitenkin pitkä (lähes 12 tuntia), joten supistusten kovetessa jouduin turvautumaan epiduraaliin.” Henna, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

”Hyvä apu avautumisvaiheessa, auttaa rentoutumaan ja saa ajatukset hetkeksi kohdistettua muualle kuin kipuun.” Carolina, uudelleensynnyttäjä (Pernaja)

”Ihan ehdoton kivunlievityskeino, oli myös esikoisen synnytyksessä. Tämän avulla pystyin olemaan pidempään kotona, ja tunsin olevani (täysin) kontrollissa etenevän synnytyksen kanssa. Loistava laite!” Senni, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

”Laite rentoutti ja auttoi keskittymään supistuksiin. Huippu laite! Pääosassa lähes lääkkeettömässä synnytyksessä.” Mari, ensisynnyttäjä (Porvoo)

“Allt gick bra och helt otroligt nog klarade jag hela förlossningen med tens och lustgas! Jag är verkligen glad att jag hyrde den, hjälpte betydligt mer än vad jag hade trott.” Anna, omföderska (Borgå)

“Tuntui että laite vei kivusta kovimman terän pois supistusten aikana, ja loi tunteen että pystyy hallitsemaan tilannetta.”
Anna, uudelleensynnyttäjä (Espoo)

“Auttoi jälleen aika hyvin n.6cm asti, lopussa minulla oli käytössä myös ilokaasu, joten vaikea arvioida täysin TENS-laitteen vaikutusta. Mutta ehkä se vie sitä pahinta kärkeä kivulta pois.” Anne-Marie, uudelleensynnyttäjä (Sipoo)

“Laitoin tenssin heti kun supistukset alkoivat, olivat heti kipeitä. Tenssi oli automatkalla pelastus (automatka synnytyssailaalaan noin 1h). Heti kun pääsin sairaalaan ja synnytyssaliin alkoi jo ponnistusvaihe. Tällöin tens oli päällä, mutta kivut olivat niin kovat että en pystynyt enää keskittymään tenssin käyttöön. Avautumisvaiheessa tens on kyllä molemmissa synnytyksissä ollut korvaamaton apu! ” Vanessa, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

“Tens takasi miellyttävät n.10h kotona lapsivesien menon ja supistusten jälkeen & aikana. Myös noin tunnin ajomatka synnärille oli tensin ansiosta miellyttävä.” Vera, ensisynnyttäjä (Helsinki)

“Tens oli hyvä kotona ollessa supistellessa, koin siitä olevan apua. Synnytyssalissa kipujen voimistuessa ei enää mielestäni auttanut.” Sanna, ensisynnyttäjä (Porvoo)

“Todella hyvä kivunlievityskeino. Olen käyttänyt molemmissa synnytyksissäni ja kokenut saavani suuren avun. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan. Itse en ole muuta kivunlievitystä tarvinnut kummallakaan kertaa.” Enni, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

“Pärjäsin laitteen avulla todella hienosti kotona pitkään. Sairaalaan päästyä supistukset tulivat äkillisesti tosi intensiivisiksi ja pääsin oikeastaan suoraan saliin ja ponnistamaan. En tarvinnut kuin lämpimän kauratyynyn ja lopuksi ilokaasua.” Jenni, uudelleensynnyttäjä (Porvoo)

“TENS laitetta oli helppo käyttää ja ottaa käyttöön. Kotona ja Nähdään pian! sairaalaan oli laitteesta mielestäni eniten hyötyä kivunlievityksessä. Laitteella sai terävimmän kärjen pois supistuksista.” Laura (Sipoo)

“Synnytykseni käynnistettiin oksitosiinilla ja kalvojen puhkaisulla. Avautumisvaihe oli todella pitkä ja kivunlievitysten kanssa oli monenlaisia ongelmia. Lopulta parin päivän tuskallisen odottelun jälkeen päädyttiin epiduraaliin, mutta siihen asti olin pärjännyt käytännössä pelkän Tens- laitteen turvin. Boost-toiminnosta oli aivan valtaisa apu supistuksen tullessa.” Emma (Porvoo)

“TENS oli todella suuri apu läpi synnytyksen. Aloitin käytön kotona ennen sairaalaan menoa ja käytin laitetta läpi synnytyksen. Ainoastaan ammeessa ollessa käyttö ei ollut mahdollista. TENSistä oli yllättävän paljon apua jälkisupistuksiin vielä yli vuorokausi vauvan synnyttyä. TENS oli korvaamaton apu, että synnytys sujui lääkkeettömästi. Piia (Espoo)

”Laitteesta oli suuri apu eritysesti kotona ollessa, automatkalla sairaalaan ja ennen synnytyssaliin siirtymistä. Käytin myös voimakkaisiin jälkisupistuksiin.” Johanna, Porvoo 

”Synnytykseni käynnistettiin ja TENS-laite oli valtava apu etenkin oksitosiinitipan aiheuttamiin supistuksiin. Käytin laitetta siihen saakka kunnes epiduraali laitettiin. Suosittelen ehdottomasti! ” Tiina, Porvoo

”Otin TENSin käyttöön heti supistusten tullessa säännöllisiksi ja koin laitteen riittäväksi kivunlievitykseksi melkein avautumisvaiheen loppuun asti. Olen todella tyytyväinen.”
Ronja, Porvoo

”Vuokraaminen helppoa ja vaivatonta. Suosittelen Tensin käyttöä synnytyksessä. Laite on helppokäyttöinen ja säätövaraa eri tehoihin on paljon.” Riikka, Porvoo

”Asensin Tens:n heti supistusten alettua kuten minua ohjeistettiin. Yli tunnin ajomatka sujui melko mukavasti vaikka supistuksia tuli 2 min välein ja kesto n. 40s. Sairaalassa synnytys eteni vauhdilla kuten myös supistukset voimistuivat ja muuttuivat hyvin intensiivisiksi. Tens yhdessä lämpötyynyn kanssa auttoivat jaksamaan. Sain yhden Oxanest kipupistoksen, jonka jälkeen ponnistusvaihe alkoi. Tens oli ennen kaikkea henkinen tuki. Sain keskittyä johonkin (Tens) ja tämä auttoi. Suosittelen!” Mette, Porvoo

”Minulla Tens-laite toi avautumisvaiheessa sopivaa ”häiriötä” supistusten aikana ja tensistä olikin kohdallani enempi ”henkisestä” avusta <3” Annica, Porvoo

”Tensen hjälpte och underlättade slutskedet av graviditeten betydligt. Jag använde den under latensfasen då jag hade förvärkar och under hela förlossningen fram tills jag var 9cm öppen o behövde duscha. Under förlossningen använder ingen annan smärtlindring förutom lustgas och Tensen, utan den skulle jag kanske inte ha klarar av att enbart använda dessa smärtlindringsmetoder.” Anna, Porvoo