Kätilöpalvelut

Valitsemastasi linkistä löydät lisätietoa sisällöistä, hinnoista ja ehdoista.

Synnytysvalmennus (ryhmävalmennus)

Synnytysvalmennus (yksityinen)

Synnytyssuunnitelma yhdessä kätilön kanssa

Synnytyskeskustelu kätilön kanssa

Imetysohjaus (kotikäynti)

Kätilön kotikäyti synnytyksen jälkeen

Vuokrauspalvelut

TENS-laitteen vuokraus

Vauvavaa’an vuokraus

Imetysapulaitteen vuokraus 

Konsultaatiopuhelu kätilön kanssa

Synnytysvalmennus (ryhmävalmennus)

Pienryhmä- valmennus koostuu luennosta ja harjoituksista (kurssimaksu sisältää kirjallisen materiaalin, kevyttä syötävää ja kahvia ja teetä). Kurssi sopii niin ensi- kuin uudelleensynnyttäjille, yksin tai kumppanin/tukihenkilön kanssa. Kurssin tarkoituksena on antaa tietoa ja vinkkejä raskauden loppuun, synnytykseen ja ensihetkiin vauvan kanssa.

Kurssilla perehdytään synnytyksen kulkuun, jotta synnyttäjä voi tehdä tietoisia valintoja synnytyksensä aikana. Käydään läpi erilaisia kivunlievitysvaihtoehtoja, kokeillaan erilaisia asentoja sekä rentoutustekniikoita. Kumppani/tukihenkilö saa vinkkejä siitä, miten voi tukea synnyttäjää synnytyksen eri vaiheissa. Tavoitteena on, että synnytysmatkalle lähdetään synnytyksen koittaessa innolla sekä omaan kehoon luottaen! Näin synnytyksessä osataan kokeilla asioita, jotka tuntuvat mukavilta ja joiden tiedetään edistävän ja helpottavan synnytystä.

Kätilönä ja doulana teen parhaani, jotta valmennus antaa eväitä Teidän synnytysmatkallenne! Valmistautuneena ja avoimin mielin voi parhaassa tapauksessa kokea upean voimaannuttavan synnytyksen.

Kolmen Sydämen Kätilön synnytysvalmennus:

 • raskauden loppuaika
 • synnytyksen käynnistyminen
 • keinot kotona ollessa
 • oikea hetki lähteä sairaalaan
 • synnytyksen fysiologia ja kulku: sisältäen latenssivaiheen, avautumisvaiheen, siirtymävaiheen, ponnistusvaiheen ja jälkeisvaiheen
 • hormonien merkitys synnytyksessä
 • luonnolliset kivunlievityskeinot (mm. hengitys, asennot, liike, äänenkäyttö, Tens-laite, guasha-kampa, rebozo-liina, akupainanta, vesi)
 • lääkkeelliset kivunlievitysmenetelmät
 • tukihenkilön merkitys ja tuki synnytyksessä
 • ensihetket vauvan kanssa
 • ensi-imetys ja ensiviikot vauvan kanssa

Kurssin hinta: 6h 160€/pari 

Tulevat synnytysvalmennuskurssit löydät valikosta ”Ajankohtaista”. Ryhmävalmennuksiin ilmoittaudutaan s-postilla, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella. Kysy tarvittaessa lisätietoa.

Synnytysvalmennus (yksityinen) 

Sisältää synnyttäjän toiveiden ja tarpeiden mukaista tietoa, ohjausta, harjoituksia sekä asiakkaan toivoessa, synnytyssuunnitelman teon yhdessä kätilön kanssa.

Hinta: 3h 180€

Synnytyssuunnitelma yhdessä kätilön kanssa 

Synnytyssuunnitelma yhdessä kätilön kanssa auttaa sinua jäsentämään ajatuksiasi ja toiveitasi tulevaa synnytystäsi ajatellen. Se myös auttaa sinua tekemään toiveidesi mukaisen mutta realistisen synnytystoivelistan/ synnytyssuunnitelman yhdessä synnytyksen ammattilaisen kanssa. Sen avulla ei voi taata synnytyksen kulkua, eikä ehkä kaikkien toiveiden täyttymistä, mutta toimii hyvänä valmistautumisena tulevaan synnytykseen.

Hinta: 1,5h 90€

Synnytyskeskustelu kätilön kanssa 

Paras henkilö keskustelemaan ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin synnytykseesi liittyen on aina synnytyksessä avustanut kätilö (tai lääkäri). Jos tämä ei ole syystä tai toisesta mahdollista, voin synnytyksen ammattilaisena kuunnella, tarjota tukeani ja vastata moniin kysymyksiin kertomasi ja synnytyspapereidesi avulla.

Hinta: 1,5h 90€

Imetykseen valmistava ohjaus

Kristalle-5

Kuten synnytykseen, myös imetykseen voi ja kannattaa valmistautua etukäteen. Voimme miettiä yhdessä, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta imetys onnistuisi toivomallasi tavalla vauvan synnyttyä. Saat tietoa ja vinkkejä onnistuneeseen imetykseen, kätilön ja WHO:n imetysohjaajan ammattitaidolla, sekä kolmen oman lapsen kokemuksella.

Hinta: 1,5h 90€ 

 

 

Imetysohjaus (kotikäynti) 

doula_porvoo2

Vaikka olisikin valmistautunut hyvin tulevaan imetykseen,  niin joskus voi tulla yllättäviäkin haasteita. Tarjoan imetysohjausta kätilönä, WHO.n imetysohjaajana sekä omakohtaisen kokemuksen kautta (kolmea lasta imettäneenä). Kuuntelen, tuen, sekä 

annan parhaani mukaan apua ja vinkkejä erilaisiin imetykseen, äidinmaitoon sekä rintoihin liittyviin asioihin. Ohjaan kiireettömästi omassa kodissanne. 

Hinta: 2h 120€ (+matkakulut 0,42€/km Porvoon ulkopuolella) 

 

Kätilön kotikäynti synnytyksen jälkeen

Kätilön kotikäynti sisältää perheen tarpeiden mukaista ohjausta kylvetyksessä, vastasyntyneen perushoidoissa, imetyksessä, kantamisessa tai jossakin muussa mieltä askarruttavassa asiassa vastasyntyneen kanssa. Käynti voi liittyä myös esimerkiksi äidin palautumiseen tai muuten vain uuden vauva-arjen opetteluun.

Hinta: 1,5h 90€ (+ matkakulut 0,42€/km Porvoon ulkopuolella)

Vuokrauspalvelut

TENS-laitteen vuokraus 

Synnytyksen aikaiseen lääkkeettömään kivunlievitykseen. TENS lyhenne tulee sanoista “Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation”. TENS – laite on pieni paristokäyttöinen laite, joka lähettää heikkoja sähköimpulsseja elektrodityynyjen avulla ihon läpi hermokudokseen. TENS-impulssit auttavat kehoasi vapauttamaan sen omia kipuja lievittäviä kemikaaleja, kuten endorfiineja. Elle TENS on helppokäyttöinen, moderni ja tehokas lääkkeetön kivunlievityskeino, jolla ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia. Tässä synnytykseen suunnitellussa Elle TENS-laitteessa on erikoisuutena ”supistusnappi”, jota painamalla laitteen antama sähköimpulssi muuttuu niin, että se toimii paremmin supistusten kivunlievittäjänä.

Vuokrahinta sisältää henkilökohtaiset elektrodit, sekä muut tarvittavat osat. Tarkista laitteen vapaanaolo tarvittavalle ajalle s-postilla, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

Hinta: 45€ /5 vkoa (sis. alv 24%)

”Loistava laite! Auttoi hyvin avautumisvaiheen kipuihin. En käyttänyt/ tarvinnut muuta kivunlievitystä synnytyksessäni kuin TENS-laitteen ja ilokaasun.”  Miisa, ensisynnyttäjä (Porvoo) 

” Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan TENS-laitetta, etenkin jos supistukset tuntuvat myös selän ja/tai reisien alueella. Pärjäsin laitteen kanssa hyvin kotona melkein pari vuorokautta, kun avautuminen kesti, vaikka kyse oli toisesta lapsesta. Tuntui, että laite auttoi paremmin kuin suihku. Selkeästi sain apua ehkä noin viiteen senttiin, sitten synnytys alkoi edetä niin vauhdilla ja tuli kiire sairaalaan, että en osaa sanoa, kuinka paljon laitteesta oli loppuvaiheessa hyötyä, ehkä se terävintä kärkeä kivulta kuitenkin vei. Käytin laitetta kuitenkin synnytyksen loppuun saakka, ei sitä uskaltanut/ehtinyt enää sammuttaa missään vaiheessa :). ”  Anne-Marie, toinen lapsi (Sipoo)

”Tens-laite oli mun mielestä hyvä, boost toiminnosta en pitäny mut se burst rentoutti kivasti. Synnytys mentiin ensin tensin avulla 4 cm asti, suihkulla ja ilokaasulla loppuun. Kaikki meni onneks hyvin ja nopeesti”  Meeri, ensisynnyttäjä (Espoo)

 

Vauvavaa’an vuokraus

Tarkista laitteen vapaanaolo tarvittavalle ajalle s-postilla, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella. Vain noudettuna Porvoosta.

Hinta: 30€/viikko (sis.alv 24%)

Imetysapulaitteen vuokraus

Kysy lisätietoja!

 

Konsultaatiopuhelu kätilön kanssa

Kristalle-2

Sinulla voi olla kysyttävää imetykseen, vauvanhoitoon tai vaikka omaan toipumiseesi liittyen. Varaathan ystävällisesti soittoajan etukäteen!

Hinta: 30€/ alkava 30 min

Ehdot

Yksilökäynnit: Esteen sattuessa, peruutathan varaamasi ajan viimeistään 24h ennen varattua aikaa. Peruutuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse/tekstiviestillä. Myöhemmistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitetaan hinnaston mukainen hinta.

Ryhmävalmennukset: Ryhmävalmennuksissa kurssimaksu toimii sitovana ilmoittautumisena. Kurssipäivän peruuntuessa järjestäjästä johtuvasta syystä, pyritään järjestämään uusi kurssipäivä sopimuksen mukaan, tai peruuntuneen kurssipäivän osalta palautetaan rahat asiakkaalle kokonaisuudessaan.

Kotikäynnin matkakulukorvaus 0,42€/km.

Toiminta-alue: Porvoo – Loviisa – Sipoo – Helsinki – Espoo -Vantaa – Kotka – Lahti + muu eteläinen Suomi sopimuksen mukaan

Maksutavat: käteinen (tasaraha) tai lasku. Saatavilla myös lahjakortteja.

Vuokrauspalveluissa alv on 24%, kätilön antamissa terveyspalveluissa 0%.