Synnytysvalmennus

RYHMÄSYNNYTYSVALMENNUS LOISTE

Haluaisitko valmistautua synnytykseeen LOISTE-synnytysvalmennuksessa, yhdessä kätilön, kumppanisi/ tukihenkilösi sekä pienryhmän kanssa? Valmennukseen mahtuu 3-5 odottajaa + tukihenkilöt, valmennukseen voi hyvin tulla myös yksin. Tämä toiminnallinen synnytysvalmennus on kätilön koostama, (6h) erittäin monipuolinen ja kattava tietopaketti. Tervetulleita valmennukseen ovat sekä ensi- että uudelleensynnyttäjät.

”Kattava infopaketti, joka ei tuntunut luennolta. Keskustelu oli avointa, jonka mahdollisti rento ja avoin tunnelma. Suosittelen lämpimästi! Plussaa kätilön jakamista omista kokemuksista sekä tarjoiluista.” Rosita, Porvoosta


Valmennus tarjoaa mahdollisuuden suunnata ajatukset lähestyvään synnytykseen sekä tarjoaa hyödyllisiä synnytystaitoja. Valmennuksessa oppii paljon erilaisista lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista, joilla voi helpottaa omaa tai kumppanin oloa synnytyksen aikana, erityisesti kotona synnytyksen alkuvaiheessa, mutta myös sairaalassa. Kokeilemme erilaisia synnytyksessä käytettäviä apuvälineitä, kuten TENS -laitetta ja gua sha -kampaa. Harjoittelemme myös akupainantaa sekä halutessaan voi kokeilla erilaisia synnytys- ja ponnistusasentoja. Kaikki synnytyksessä käytössä olevat lääkkeelliset kivunlievitysvaihtoehdot käydään läpi hyötyjen ja mahdollisten haittojen osalta. Valmennuksen jälkeen osallistujilla on parempi käsitys siitä, mitä he itse voivat tehdä helpottaakseen omaa oloaan synnytyksen aikana, sekä millä keinoin kumppani/tukihenkilö voi parhaiten helpottaa/tukea synnyttäjää.

Valmennuksen päätyttyä odottajat (ja/tai puolisot) usein kertovat, että valmennus helpotti synnytyspelkoa, ja että he odottavat synnytystä nyt paljon rauhallisemmin mielin – osa jopa malttamattomina tai innolla! Synnytyksen odottaminen rauhallisin mielin sekä kyky rentoutua ennen synnytystä ja etenkin synnytyksen aikana, useimmiten helpottaa ja nopeuttaa synnytystä, ja vähentää näin myös tarvittavien toimenpiteiden määrää.

”Kiitos mahtavasta lauantaista. Tuli paljon konkreettista tietoa ja olo oli rauhallinen ja luottavainen valmennuksen jälkeen. Tarjoilut 10+.” Joni, Porvoosta 

Jokainen valmennus muodostuu osallistujien mukaan uniikiksi kokonaisuudeksi, mutta käsittelemme ainakin seuraavia aiheita:

 • Synnytyksen käynnistyminen
 • Synnytyksen eri vaiheet
 • Keinot kotona ollessa
 • Sairaalaan saapuminen ja sairaalan käytännöt
 • Synnytyshormonien merkitys
 • Synnytys-/ponnistusasennot
 • Lääkkeettömät kivunlievityskeinot
 • Lääkkeellinen kivunlievitys (hyödyt ja haitat)
 • Kumppanin/tukihenkilöiden merkitys ja tuki synnytyksessä
 • Synnytyksen jälkeinen aika
 • Ensihetket vauvan kanssa
 • Ensi-imetys

”Luonteva ja iloinen tunnelma. Kattavasti infoa, etenkin käytännön kokemuksia oli kiva kuulla että pystyi muodostamaan käsityksen mitä on edessä. Tarjoilut erinomaisia!” Kai, Porvoosta 


Synnytysvalmennus LOISTE sisältää:

 • Tutkittua tietoa sekä synnytystaitoja
 • Kirjallisen materiaalin
 • Lounaan + iltapäiväherkut
 • Mahdollisuuden keskustelulle sekä kysymyksille

190 € /odottaja + tukihenkilö
Hintaan sisältyy odottajan lisäksi puolison/yhden tukihenkilön osallistuminen, kirjallinen materiaali sekä ruokaisa kasvispainotteinen salaattilounas + iltapäiväherkut & kahvi/tee. Ilmoittautuminen on sitova ja maksetaan pian ilmoittautumisen jälkeen.


”Kiitos kattavasta valmennuksesta. Parasta oli kun jaoit omia kokemuksiasi, niistä sai konkreettista lisäinfoa. Oli myös todella hyvä että saatiin kokeilla itse akupisteitä, guashaa ja tens-laitetta. Tarjoilut oli myös erittäin hyvät ja kotona pidetty valmennus toimi hyvin, loi hyvän ilmapiirin.” Nina, Porvoosta


TULEVAT VALMENNUKSET:

Su 21.1.2024 klo 11-17

Valmennukset pidetään Sannaisissa, Porvoossa. Ilmoittautua voit alla olevalla lomakkeella, sähköpostitse krista.katainen@katiloporvoo.fi tai puhelimitse 040 9603638.

Ota yhteyttä – kerron mielelläni lisää!YKSILÖLLINEN SYNNYTYSVALMENNUS HEHKU  

Valmistaudu synnytykseen yksilöllisessä HEHKU-synnytysvalmennuksessa, kätilön sekä kumppanisi/tukihenkilösi kanssa, oman kotinne rauhassa, onnistuu hyvin myös etänä esim. Teamsin välityksellä (katso lisätiedot alempaa). Yksilöllinen synnytysvalmennus (kesto noin 4h) toteutetaan asiakkaan toiveiden pohjalta. Etäsynnytysvalmennus voidaan myös jakaa esim. 2x 2h pidettäväksi.

”Kiitos! Meille jäi molemmille tosi hyvä (pystyvä ja voimaantunut) ja luottavainen fiilis, että ehkäpä tiedetäänkin jo melko lailla riittävästi ja ollaan valmiita koitokseen kun sen aika on.” Iida (Espoo)

Synnytysvalmennus HEHKU sisältää:

 • Tutkittua tietoa sekä käytännön synnytystaitoja
 • Kirjallisen materiaalin
 • Henkilökohtaiseen tapaamisen kätilön kanssa keskustellen ja kysellen
 • Apua synnytyssuunnitelman/synnytyskirjeen laatimiseen

250€ (4h)

Matkakulut 0,53€/km lisätään yli 10km/suunta ylittävältä matkalta.

ETÄSYNNYTYSVALMENNUS VOIMA

Valmistaudu synnytykseen yksilöllisessä VOIMA- etäsynnytysvalmennuksessa, kätilön sekä mahdollisen kumppanisi/tukihenkilösi kanssa, oman kotinne rauhassa esim. Teamsin välityksellä. Sisältää tutkittua tietoa ja synnytystaitoja mm. synnytyksen vaiheisiin, sairaalan käytäntöihin ja kivunlievitysvaihtoehtoihin liittyen. Mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle, sekä mahdollisuus suunnitella yhdessä tulevaa synnytystä esim. synnytystoivelistan muodossa. Valittavanasi on sinulle/teille sopivan pituinen valmennus:

100€ (2h)

140€ (3h)

Krista on aivan ihana ja lämmin ihminen jonka kanssa on helppo jutella. Päädyttiin pitämään henkilökohtainen synnytysvalmennus Skypen välityksellä valitsevan Korona tilanteen takia. Ensisynnyttäjänä sain Kristalta arvokasta tietoa mm. synnytyksen eri vaiheista ja kivunlievityksistä. Sain myös materiaalin kirjallisena sähköpostiin, siihen minun on helppo palata jälkikäteen.
Synnytysvalmennus sujui etänä loistavasti ja voin lämpimästi suositella Kristan palveluita!” Sabina (Porvoo)

”Kan varmt rekommendera Kristas förlossningsförberedande samtal. Vi fick gå igenom den förra förlossningen i lugn och ro och fick bra verktyg för att hantera följande förlossning. För mig och min partner var detta samtal väldigt givande och gav oss bra verktyg som vi tillämpade under förlossningen. Kan också rekommendera att hyra tens-apparat av Krista. Den var min livlina under värkarna och jag skulle inte ha klarat mig utan den!” Henrika (Borgå)


Lue lisää asiakkaiden kertomuksia täältä!