Krista Katainen- Kätilö- Kätilödoula- Imetysohjaaja- Äiti

Olen pienestä tytöstä asti hoitanut muiden lapsia ja samalla haaveillut isosta perheestä. Mietin lukion jälkeisenä keväänä mitä haluaisin alkaa opiskella ja selailin ammatinvalintaoppaita. Tärkeänä pidin, että voisin olla ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa, voisin käyttää käsiäni johonkin konkreettiseen, ja pidinhän minä vauvoja valloittavina. Oppaasta silmiini osui kätilön ammatti ja ajattelin heti, että mikä olisikaan sen ihanampi ja huikeampi ammatti kuin kätilö! Enkä ole katunut hetkeäkään valitsemaani alaa. Olen työskennellyt sairaanhoitajana sekä lasten infektio-osastolla, että vastasyntyneiden osastolla. Kätilöksi valmistuin vuonna 2011, jonka jälkeen olen työskennellyt synnytys- ja lapsivuodeosastoilla.

Rakastan koko sydämestäni kätilön työtä, ennenkaikkea syntymän ihmettä. Kätilönä saan kerta toisensa jälkeen olla mukana jakamassa perheiden ainutkertaisia hetkiä. Se tuntuu aina yhtä ihmeelliseltä. Minulla on ammattitaitoni ja kokemukseni ansiosta valmiudet pitää synnytysvalmennuksia, antaa imetysohjausta ja imetystukea sekä kokonaisvaltaisesti käyttää osaamistani muiden äitien, vauvojen ja perheiden hyväksi. Doulakan peruskurssin doulaopinnot suoritin syksyllä 2016, voidakseni entistä paremmin auttaa vanhemmiksi tulevia. KÄTILÖDOULANA voin kulkea rinnalla odotusaikana, synnytyksessä ja vielä vauvan synnyttyä.

Kristalle- 12

”Kolmen Sydämen Kätilö” yrityksenä alkoi kehittyä ajatuksissani syksyllä 2016. Ydinajatuksena on ollut minulle kätilönä (ja myöskin, naisena ja äitinä) kolme sydäntäni lähellä olevaa asiaa, eli odotusaika, synnytys ja vauva-aika. Ne sulautuvat jatkumona yhteen ja vaikuttavat kaikki oleellisesti koko perheen hyvinvointiin.

Olen koulutettuna SAIRAANHOITAJANA, KÄTILÖNÄ, WHO:N IMETYSOHJAAJANA sekä DOULANA raskausajan, synnytyksen ja lapsivuodeajan ammattilainen, joten voin tarjota sinulle tietoa ja tukea sekä koulutukseni että työkokemukseni kautta.

Olen lisäksi neljän ihanan pienokaisen ÄITI, joten minulla on vielä roppakaupalla omakohtaista kokemusta raskauksista, synnytyksistä, imetyksistä ja vauva-ajasta.

Minusta positiivinen synnytyskokemus on voimavara, joka lisää itseluottamusta ja antaa voimia vauva-aikana ja vanhemmuuteen. Mottonani on, että synnytykseen on hyvä lähteä avoimin mielin, mutta valmistautuneena!

 

Koulutukseni ja muu osaamiseni

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta – workshop 2018 (Eeva Toivonen)

Synnytyskertomuksen uusi lempeä tulkinta- workshop 2018 (Alessandra Sarelin ja Anu Lampinen)

Spinning Babies- workshop jatkokurssi 2018 (Jennifer Walker)

Suomen doulat ry:n hallituksessa vuosina 2017-2018

Aktiivinen synnytys ry:n Porvoon paikallistoiminnan aktiivi 2017-2018

Midwifery Today Conference 2017, Helsinki, (Trust, Intimacy and Love – The Chemistry of Connection)

Vesisynnytys 2017 (Johanna Honkanen)

Rebozokurssi 2017 (Mirjam de Keijzerin ja Thea van Tuylin)

Spinning Babies- workshop 2017 (Jennifer Walker)

Doulakoulutus 2016 (Doulakka)

Neljän lapsen äiti 

AMK Kätilö 2011

Sairaanhoitaja 2011

WHO:n imetysohjaaja 2010